Sven Westendorp, het vorige week neergeschoten lid van de harde kern van Ajax, wordt nog in ieder geval tot woensdag kunstmatig in coma gehouden. Dan zal bekeken worden of zijn toestand zodanig is verbeterd dat hij weer bij kennis gebracht kan worden.

Dat laat zijn familie weten in een verklaring op Ajax-fansite afca.nl . Westendorp (41) werd vrijdag voor zijn huis in Amsterdam-Slotervaart neergeschoten door een man op een scooter. Hij werd in zijn nek geraakt en ligt sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis. Sven Westendorp is eigenaar van het ticketbureau Ticket Unlimited en het kledingmerk AFCA, dat onder supporters van Ajax grote populariteit geniet.

Onder leden van de harde kern zou inmiddels onrust zijn ontstaan door geruchten dat Westendorp een politie-informant is in een drugszaak tegen enkele Ajax-hooligans. Volgens Westendorps advocaat Sander Janssen zijn die verhalen volledig uit de lucht gegrepen en gevaarlijk. Hij wil daarom dat de politie expliciet verklaart dat Westendorp géén informant is, zo zegt de raadsman op AT5.

Foto: Afdb ~ Oscar