© Proshots

‘Mister Ajax’ Sjaak Swart is erg aangeslagen na het incident van Nouri, Swart is nog erg veel te vinden op de Toekomst en heeft een goede band met de 20-jarige Amsterdammer: “Hij komt altijd naar me toe, even een handje, even een knuffel hij is altijd erg hartelijk.” Swart zag de balgoochelaar op 7-jarige leeftijd binnenkomen in de jeugdopleiding van Ajax: “Hij was net zo klein als Cruijff, die heb ik ook bij de welpjes zien voetballen.”

In september vorig jaar maakte Nouri zijn debuut in Ajax 1 tijdens het duel met Willem II. In die wedstrijd mocht hij onder toestemming van Lasse Schöne een vrije trap nemen. Deze schoot hij feilloos binnen, daarmee kwam Nouri in een illuster rijtje terecht. Ook hij wist bij zijn debuut te scoren net zoals vele talenten die hem voor gingen. In de competitie kwam hij nog niet veel aan bod, hier moest hij het doen met een aantal invalbeurten.

Swart omschrijft Nouri daarom als een ruwe diamant. Hij wordt namelijk niet voor niets gezien als een van de grootste talenten die op de Toekomst rondloopt. “Ik heb hem de laatste 5 jaar van dichtbij zien doorgroeien.” zo vertelt hij aan de NOS. “Ik zag hem al die elftallen doorlopen en het was wachten op het moment dat hij ging doorbreken. Dat moment is nu dus, en dan gebeurt er zoiets vreselijks.”