© Proshots

Sjaak Swart is heel erg blij met de naamsverandering van de Amsterdam ArenA in de Johan Cruijff ArenA. Ook genoot Mister Ajax van de 14K Run van de Cruijff Foundation. “Ik vind het misschien nog wel mooier dan een overwinning. Ik vind het zó mooi dat het de Johan Cruijff ArenA gaat heten. Als je ziet hoeveel mensen er vandaag ook mee doen aan de Foundation 14K Run, ongelofelijk. De eerste keer waren dat er 100 en nu zijn dat er 6.500. Iedereen deed het fantastisch. Echt een topavond”, laat hij weten aan FOX Sports.

“Dat het vandaag bekend is geworden is natuurlijk extra mooi. Op zijn verjaardag. Hij heeft het gehoord en leeft vast mee. Dit is het beste eerbetoon dat je hem kan geven, absoluut. Hij was de beste van de wereld. Wat nu Messi is, was hij vroeger.”

Opvallend genoeg neemt Swart het de ArenA niet kwalijk dat het zo lang heeft geduurd. Hij kijkt er al naar uit om straks op de tribune in de Johan Cruijff ArenA plaats te nemen. “We kunnen allemaal wel zeggen dat het te lang heeft geduurd, maar de ArenA is natuurlijk de eigenaar. Die hadden ook andere opties. Uiteindelijk hebben ze hiervoor gekozen. We zijn allemaal blij. Het is fantastisch dat we straks in de Johan Cruijff ArenA naar Ajax kunnen kijken. Al helemaal nu we steeds beter gaan spelen. Dan wordt het nog mooier!”