© Proshots

Sjaak Swart hoopt dat Luis Suárez zijn carrière bij Ajax gaat af sluiten. Mister Ajax wil de Uruguayaan zelfs bellen om te vragen of hij wilt terug keren bij de club waar hij tussen 2007 en 2011 wekelijks uitblonk. “Topgozer! In het veld doet hij alles om te winnen, buiten het veld is hij de liefste die er is. Maar ook al zijn medespelers waren en zijn gek met hem”, vertelt Swart in een interview met Helden Magazine.  

“Ik zal je wat zeggen: ik heb het idee dat hij zijn carrière bij Ajax gaat afsluiten. Hij was hier zo graag, had het hier zo naar z’n zin. Ik ga Luis bellen en het hem vragen”, vervolgt het clubicoon van Ajax, die vervolgens ingaat op de bijtincidenten van Suárez. “Natuurlijk kon dat bijten niet, maar die jongen wordt zoveel geschopt, krijgt zoveel naar z’n hoofd. Wie weet wat ze tegen hem hebben gezegd. Net als Zidane, die gaf niet zomaar een kopstoot aan Materazzi in die WK-finale tegen Italië. Het zijn bloedzuigers die constant tegen je aan lopen te zeiken. Het mag niet, maar ik kan me zo voorstellen dat je dan even wat doet.”

Verder hoopt Swart ook dat de zoon van Rafael van der Vaart, Damian, bij Ajax in de jeugdopleiding komt voetballen. “Natuurlijk begrijp ik dat dat jongetje pas tien, elf jaar is. Ik hoop zo dat ze over twee jaar naar Nederland komen. Damian heeft net als Rafael iets speciaals. Als Rafael in de dekking stond, kon hij zich vrijspelen en, pats, iemand vrij voor de goal zetten. En hij scoorde zelf ook makkelijk.”