© Proshots

Sjaak Swart zag Ajax zondag gemakkelijk van Feyenoord winnen. In het stadion zag hij supporters genieten, maar Ajax had wel wat meer doelpunten mogen maken, zo stelt Swart. “Ja, daar hebben ze het laten liggen, maar ze hebben er wel voor geknokt. Dat moeten ze nog acht tot tien wedstrijden volhouden. Voor het publiek, dan heeft iedereen plezier”, zo vertelt Swart aan De Telegraaf. “Tegen Excelsior heb je punten verspeeld die beslissend kunnen zijn. Wat Ajax nu moet doen? De tegenstanders aanpakken, de tweede bal winnen en niet vergeten te scoren. Dat is heel belangrijk in het voetbal’, aldus Swart.

Ook Richard Witschge stelt dat Ajax meer had moeten scoren. “Ik was in het stadion. Ik heb in de eerste helft een heel goed Ajax gezien, ze waren veel feller dan Feyenoord.  Ik heb genoten, leuke acties gezien en zat kansen. Traoré had er een paar, Kluivert ook nog een goede. Als je altijd zo speelt als gisteren, was je al kampioen geweest. De mentaliteit van vorige week tegen Excelsior en nu is een wereld van verschil.”

Ook Simon Tahamata reageert op de wedstrijd. “Ajax heeft terecht gewonnen. Ze hebben goed gespeeld, alleen ze hadden meer moeten scoren. Of ik tips heb? Nee, ze moeten alles geven. Dat zijn ze verplicht.”