© Proshots

Sjaak Swart is erover uit: mocht de competitie niet worden afgemaakt, dan is Ajax de terechte kampioen. Het clubicoon van de Amsterdammers werd vanwege het 120 jarig bestaan van de club geïnterviewd door het Algemeen Dagblad.

Ajax kampioen

De Eredivisie ligt de komende periode stil door maatregelen omtrent het coronavirus en dus is de grote vraag wanneer de hervatting van de competitie kan plaatsvinden. “Laten we hopen dat die nog kan worden afgemaakt. Maar als ik het allemaal zo beluister, kan het nog een tijdje duren, en gaat dat dan niet lukken”, stelt Swart.

En dus wordt de vraag steeds verder opgeroepen wie zich dan kampioen mag noemen. Swart ziet dit echter niet als een discussiepunt. “Dan is het meest eerlijke dat de huidige stand de eindstand is. En Ajax dus kampioen. Bovenin en onderin kunnen andere clubs de consequenties niet leuk vinden, maar dan hadden ze maar eerder goed moeten presteren.”

Competitie schrappen

Andere geluiden zijn om de gehele competitie uit de boeken te halen en volgend voetbaljaar met een schone lei te beginnen. “Het seizoen schrappen, dat is pas oneerlijk. Denk eens aan Liverpool. Die zijn gewoon bijna kampioen. Na al die jaren. Dan kan je toch niet zeggen ‘streep door dit seizoen’?”

Oud-Ajacied Sierhuis terug in Nederland