De politie heeft zondagavond ruim tachtig Ajax-supporters aangehouden, dat meldt een woordvoerder. Tijdens de huldiging, waarbij 35.000 supporters aanwezig waren, zei burgemeester Eberhard van der Laan dat hij trots was dat er maar “tien aanhouden” waren verricht. Echter, dat cijfer werd later door de politie bijgesteld.

Binnenstad van Amsterdam
Honderden supporters waren in de binnenstad aanwezig om de kampioenswedstrijd te bekijken in de horecagelegenheden op het Rembrandt- en Leidseplein. Daar hield de politie ‘slechts’ tien personen aan wegens het bezit van vuurwerk. De middag verliep verder zonder incidenten.

Na afloop van de huldiging naast de Amsterdam ArenA reisden diverse fans weer richting de binnenstad om daar het feest verder voort te  zetten. Om 22.30 uur stond de teller van aanhoudingen in Amsterdam op ruim vijftig. De supporters werden meegenomen wegens het verstoren van de openbare orde en vernieling.  Bij een aanhouding werd een agent door een arrestant gebeten. De agent raakte gewond en werd in het ziekenhuis behandeld.

Aanhoudingen op stations
Een grote groep Ajacieden werd zondagavond aangehouden in Utrecht wegens vernieling. De supporters hadden brand gesticht in de trein, gespoten met brandblussers, aan de noodrem getrokken en het interieur vernield. Op het station in Deventer moest de trein noodgedwongen stoppen omdat het uit de hand liep. De mobiele eenheid moest ingrijpen om een confrontatie tussen supporters van Go Ahead Eagles en Ajax te voorkomen.

Ook in Arnhem moest de politie optreden tegen aanhangers van Ajax. De supporters zouden in de trein vernielingen hebben aangericht. De politie heeft geen aanhoudingen verricht, maar wel alle namen van de verdachten genoteerd. Er was een grote politiemacht aanwezig op het station,