Dusan Tadic keerde afgelopen zomer, na vier seizoenen bij Southampton in de Premier League te hebben gespeeld, terug in de Eredivisie. In ‘Bij Andy in de auto’ vertelt de Serviër waarom hij terug wilde naar Nederland.

De aanvaller zegt dat hij moe was van Engeland en herinnert zich het grote aantal schoppen dat hij moest incasseren. “Ik zat na elke wedstrijd helemaal onder het ijs. Ik kan voor de rest van mijn leven geen ijs meer zien! Zelfs niet in een glas water”, aldus Tadic.

“Je wordt nauwelijks beschermd. Voor verdedigers en verdedigende middenvelders is het een perfecte competitie. Die kunnen doen wat ze willen. You are just killing people.” Volgens Tadic is er een groot verschil met hoe de scheidsrechters in Nederland fluiten. “Als iemand je aanraakt, is het meteen een overtreding. Dat is belangrijk voor aanvallend ingestelde spelers.”

Het was dan ook een bewuste keuze om teren te keren naar de Nederland. “Ik kreeg veel aanbiedingen, uit de Premier League en Italië. En nog een paar for the money. Maar mijn hart ligt nog steeds in Nederland. En Ajax is altijd mijn droomclub geweest.”