Dusan Tadic kijkt nog altijd met veel plezier terug op het afgelopen seizoen. Ajax won de landstitel, pakte de beker en kwam tot de halve finale in de Champions League. “Het afgelopen seizoen was ongelofelijk. Het was het succes van de hele club: directie, coaches, supporters, de spelers. Iedereen zat op dezelfde golflengte, omarmde dezelfde filosofie. In het team zat echt een heerlijke vechtlust, iedereen had het naar zijn zin, alles klopte. En het mooiste is: mensen spraken over Ajax. We waren toch wel de hit van het afgelopen seizoen. Misschien hebben we het voetbal een heel klein beetje veranderd. Kijk maar naar Juventus. Wat hebben ze gedaan? Een aanvallend ingestelde coach aangetrokken”, vertelt hij op Ajax.nl.

Ajax maakte indruk en tegenstanders zullen zich nu anders gaan instellen op de Amsterdammers. “Na onze wedstrijden in de Champions League wordt er weer anders tegen voetbal aangekeken, veel clubs willen zoals Ajax spelen. Gaan ze ons verslaan met onze eigen wapens? Ik denk dat we wel weer een antwoord klaar hebben. Ikzelf was heel productief dit jaar. Maar eerlijk: dat zegt me niet zoveel. Ik denk aan het team: de ene keer scoor je, dan geef je weer een assist en als het nodig is, knap je een dirty job op.”

“Wat een club, wat een supporters”

Tijdens die belangrijke Champions League wedstrijden voelde Tadic de druk, maar dat is iets wat hij juist graag voelt. “Geef mij druk, dan kan ik altijd iets extra’s geven. Op zulke momenten is het alsof je jezelf leert kennen. It’s nice, it’s funny. Voor zo’n wedstrijd als tegen Real Madrid ben ik niet bijzonder gespannen. Ik heb inmiddels best veel ervaring: heb in de Premier League gespeeld, WK-duels, grote wedstrijden in Nederland. Ik weet nog goed dat ik mijn 1e wedstrijd voor Ajax speelde. Ik was pas 2 dagen in voorbereiding en toen kwam het duel met Sturm Graz. Ik kwam er het laatste halfuur in. Druk voelde ik niet echt. Meer het gevoel van: wat een club, wat een supporters. Je wil je meteen laten zien.”

Ten Hag: “Hebben deze week een goed fundament neergelegd”