Dusan Tadic zag Ajax zaterdag de eerste punten in de competitie verspelen. Een slecht begin van het seizoen, zo vond ook de Servische sterspeler. “Dit is een heel slecht begin van het seizoen. Laat dit een goede les zijn voor ons. Je kan niet op 50% een wedstrijd spelen. Je moet 100% geven als je de punten wilt pakken”, zegt hij in gesprek met Perform.

“En dan heb ik het ook over mezelf. We waren te slordig en niet scherp genoeg. Je moet de hele wedstrijd gas blijven geven. Heracles deed dat wel en heeft gevochten en verdiend gelijkgespeeld. Wij hebben dat niet gedaan vanaf de eerste minuut en dat moeten we wel doen. Alleen op die manier zullen we dingen gaan bereiken”, vervolgt de middenvelder, die het rouleren niet als excuus gebruikt. “Op meerdere plekken is er gerouleerd, maar dat mag geen excuus zijn. Als je bij Ajax speelt, moet je vechten voor jezelf en voor de winst. Wie er op het veld staat moet scherp en hongerig zijn.”

Tot slot wordt Tadic gevraagd naar rugnummer 10. Het rugnummer kreeg de Serviër ruim een week geleden, terwijl dat nummer in de eerste wedstrijden achterop het shirt van Hakim Ziyech stond. “Ja, daar hebben we een afspraak over gemaakt. In Servië zeggen we: een afspraak is een afspraak. Daar is verder niks mis mee, het is bovendien helemaal niet echt belangrijk.”