Ajax maakte dinsdagavond grote indruk in Europa door Real Madrid in het eigen Santiago Bernabéu op een 1-4 afstraffing te trakteren, waarmee het de titelhouder uit de Champions League knikkerde. Hiermee zullen de toch al gewilde spelers van Ajax nóg meer de belangstelling komen te staan van de Europese top. Dusan Tadic en Erik ten Hag hopen echter dat de selectie grotendeels bij elkaar gehouden kan worden.

Het vertrek van Frenkie de Jong naar FC Barcelona komende zomer staat al vast, terwijl ook onder anderen André Onana, Matthijs de Ligt, Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres hoog op de verlanglijstjes van de topclubs staan.”Ik hoop dat we deze groep een beetje bij elkaar kunnen houden”, citeert Ziggo Sport na afloop uit de mond van Tadic.

“Het zou fantastisch zijn als deze ploeg langer bij elkaar zou blijven”, hoopt ook trainer Erik ten Hag, die snapt dat dit echter lastig gaat worden. “Dan hebben we meer kans om ons verder te ontwikkelen. Maar in de huidige voetbalwereld is dat bijna een utopie. Spelers worden op steeds jongere leeftijd weggekocht. Die ontwikkeling is al een tijdje gaande. Dat wordt steeds extremer en is bijna niet meer te stoppen.”

“Maar nogmaals, het zou fantastisch zijn als we ons met deze groep een aantal jaren verder kunnen ontwikkelen”, aldus Ten Hag. FOX-commentator Mark van Rijswijk voorspelde na de wedstrijd dat de kans dat Tadic zelf ook vertrekt groot is. “Voor Tadic kan Ajax ook wel vijftig miljoen euro gaan vangen. Die gaan ze kwijtraken. Bayern München? Waarom niet?”