Dusan Tadic geniet nog altijd van zijn transfer naar Ajax. De middenvelder annex aanvaller heeft zijn plekje inmiddels gevonden in de selectie. “Het is tot nog toe een geweldige ervaring. Je ziet direct hoe groot de club is. Geweldige supporters en alles daaromheen. Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik hier nu speel”, vertelt hij aan AT5.

De Serviër kwam deze transferperiode over van Southampton en is zeer lovend over Ajax als hij de twee clubs moet vergelijken. “Ik denk dat Ajax een grotere club is dan Southampton. Ajax is een veel grotere club met een veel rijkere geschiedenis. Toch kan je het niet echt met elkaar vergelijken. Elke Premier League club is goed, maar Ajax is Ajax. De club behoort tot de top 10 clubs van de wereld. Ik heb inmiddels al een goede connectie met alle spelers”, vervolgt hij. “Ze hebben me goed opgevangen en ik voel me goed in de groep. Ik vind het fijn om elke dag met ze te werken.”

Iemand waar Tadic het erg goed mee kan vinden is Hakim Ziyech. De Marokkaan lijkt vooralsnog bij Ajax te blijven, maar helemaal is een uitgaande transfer nog niet uitgesloten. Tadic hoopt dat Ziyech in Amsterdam blijft. “In het voetbal kan je niemand dwingen. Dat moet je ook niet doen. Hakim is een slimme jongen en heeft genoeg ervaring om te weten wat het beste is voor hem. Zo is het voetbal, je weet nooit wat er gaat gebeuren. We zijn blij dat hij bij ons is en we zien wel wat er gaat gebeuren.”