Kwam het gestook vorig jaar vooral van Ajax’ eigen partner De Telegraaf, dit keer is het Johan Derksen die onrust probeert te stoken in de kleedkamer van de Amsterdammers. Volgens Derksen heeft hij van een ‘doorgaans betrouwbare bron’ vernomen dat Dusan Tadic en Hakim Ziyech ontevreden zijn over Erik ten Hag en zijn staf.

De reden hiervan zou met name het vertrek van assistent-trainer Alfred Schreuder naar Hoffenheim zijn. “Die schijnt namelijk het tactisch brein te zijn geweest”, beweert Derksen in Veronica Inside. “Ten Hag praat wel veel, maar heeft geen tactisch plan meer. Als er iets fout gaat tijdens de wedstrijd, kan hij het niet aanpassen. Ziyech en Tadic worden er eigenlijk heel moe van. Die zeggen: we zitten nu met een technische staf naast de trainer die totaal geen inbreng heeft en niets toevoegt. Die twee zijn echt heel ontevreden.”

Hans Kraaij junior neemt het echter op voor de Ajax-trainer. “Alfred Schreuder is tactisch een hele goede trainer, maar hij schijnt af en toe een beetje een lek te zijn geweest naar jouw betrouwbare bron. Dat vond Ten Hag dan weer vervelend en dat kan ik me voorstellen. Je kunt dan wel een goede trainer zijn, maar als je een iets te goede relatie hebt met een bepaald gedeelte van de pers en je lekt dingen uit de kleedkamer… Dan kan ik me voorstellen dat je een andere weg inslaat.”