© Proshots

Ajax heeft op een ‘PSV-manier’ gewonnen van PEC Zwolle. In de laatste minuten maakte het de winnende en zorgde daarmee dat het de druk op PSV houdt. Ook Dusan Tadic zag dat het alles behalve van harte ging deze avond en is daarom ook extra blij dat er op deze manier dan toch gewonnen wordt.

‘Finally we win ugly’ Zo begint Tadic tegenover Fox Sports: “Soms is het nodig, normaal winnen we altijd mooi met veel goals zo willen we ook winnen. Soms moet je ook op deze manier winnen. Zo wint PSV vaak genoeg, wij nu ook.” Zo zag Tadic dat Ajax het erg moeilijk had tegen PEC Zwolle, er waren genoeg kansen de eerste helft om de score te vergroten, vooral vlak voor rust. Maar doelpunten vielen er niet voor de Amsterdammers.

Ajax speelde een erg slechte tweede helft en riep de problemen op zichzelf af. Mazraoui was Van Crooy kwijt tien minuten voor tijd en gaf hem de gelegenheid om de score gelijk te trekken, de aanvaller van PEC deed dit en dompelde daarmee Ajax in mineur. Gelukkig voor Ajax en helaas voor PSV was er dan toch de ontlading vijf minuten later: “Ja we waren slecht. We hadden vandaag veel blessures, een aantal jongens die vandaag op het veld stonden hadden ook kleine blessures. Maar speelde toch, dat we zo winnen is erg lelijk. Maar wel heel erg fijn.”

Erik Ten Hag moest Ziyech noodgedwongen op de tribune laten plaatsnemen wegens een kuitblessure. Frenkie de Jong had ook kleine pijntjes en kreeg daarom rust van de trainer. Dat deze twee dragende spelers niet meededen was te merken op het veld. Door het laten starten van Labyad in plaats van Frenkie de Jong kreeg Ajax een erg statisch middenveld wat weinig bracht: “Ziyech en Frenkie zijn erg belangrijk voor ons maar als we die drie tot vijf kansen gewoon maken dan staat het 2-0 of 3-0 en is het klaar.”