Ajax kan even nagenieten van de 3-0-zege op AEK Athene, maar niet al te lang want komende zondag wacht een topwedstrijd in de Eredivisie. Dusan Tadic kijkt uit naar de eerste Topper van dit seizoen. “PSV-Ajax wordt fiftyfifty. Het is alleen maar goed dat onze jonge spelers leren om een paar dagen later wéér een topwedstrijd te spelen. We moeten snel herstellen, want het gaat een lastige middag worden. PSV is kampioen en staat bovenaan en wij zijn nu ook aardig bezig. Het is een daarom prachtige wedstrijd voor het Nederlands voetbal, maar we moeten niet doorslaan. Het seizoen is net begonnen, de winnaar zondag is nog lang geen kampioen”, vertelt hij in gesprek met NU Sport.

Aanvoerderschap

Door de afwezigheid van Matthijs de Ligt was Tadic de aanvoerder van Ajax in de openingswedstrijd van de Champions League groepsfase. “Het is een eer, maar ik vind het belangrijker dat we hebben gewonnen. Het maakt in dit Ajax niet veel uit wie de band draagt. Klaas-Jan Huntelaar, Lasse Schöne en Daley Blind zijn net zo goed leiders in deze groep.”

Prachtig podium

De Serviër kwam deze zomer naar Ajax toe onder andere om in de UEFA Champions League te kunnen spelen. Hij is blij dat Ajax nu op dat podium staat. “De Champions League is een van de redenen waarom ik naar Ajax ben gekomen. Ajax en ik horen in de Champions League. En dan is het prachtig om te beginnen met een 3-0-zege, al was het spel voor rust niet top. We klopten op de deur, terwijl AEK bijna alleen maar verdedigde. Na rust brak ze dat op. Ze werden moe en daar hebben wij van geprofiteerd.”

Onana blikt vooruit op zondag: “Gaat lastig worden… voor hen!”