© Proshots

Dušan Tadić was in de uitwedstrijd tegen Standard Luik de grote uitblinker in de eerste helft. De Serviër leverde eerst met zijn rechterbeen een afgemeten voorzet op het hoofd van Huntelaar, waaruit de spits de 0-1 maakte. Vervolgens scoorde hij kort daarna zelf door van afstand raak te schieten. Tegenover Ziggo Sport reageert Tadić op de wedstrijd.

Teleurgesteld

Tadić is teleurgesteld dat zijn ploeg het niet lukte de 0-2 voorsprong te verdedigen. “Inderdaad erg jammer. Ik denk dat we deze wedstrijd moesten afmaken. We gaven alles om de wedstrijd te controleren. De tweede helft misten we wat kansen: we lieten hen terugkomen. Normaal is dit niet mogelijk, maar we moeten leren van deze fouten.”

Assist en goal

“Het was een goede eerste helft”, begint Tadić de wedstrijd te analyseren. “We hadden goede momenten, maar ook slechte momenten. We moeten alles analyseren en proberen om het elke week beter en beter te doen.” Zelf leverde Tadić dus bij het eerste doelpunt een voorzet op Huntelaar. “Klopt, die was goed. Maar daarvoor kreeg ik een goede bal van mijn teamgenoot. Ik denk dat elk doelpunt belangrijk is. Het maakt niet uit wie de goal of assist levert, het is belangrijk dat we goed spelen en dat we wedstrijden winnen.”

Wedstrijd killen

In de tweede helft liet Ajax Standard Luik meer en meer komen. “We wisten dat ze gingen proberen meer te pressen. Vanaf het begin hadden we wat problemen en wat ik zei: we creëerden wat kansen. We moesten de wedstrijden killen en dan zou het anders zijn, want je scoort dan het derde doelpunt. Daarna gaan ze pressen en alles geven. Ja, 2-2. Als je voor de wedstrijd kijkt en iemand vraagt je 2-2, dan accepteer je dat.”