© Proshots

Ajax won zaterdagavond met 1-4 van VVV Venlo. De Amsterdammers hadden moeite door de verdediging van de thuisploeg heen te komen, maar toen eenmaal het eerste doelpunt was gevallen ging dit eenvoudiger. Tadic reageert tegenover Fox Sports op de wedstrijd.

Lastige wedstrijden

De Serviër weet als geen ander hoe lastig dit soort wedstrijden kunnen zijn. “Het is belangrijk scherp te zijn in dit soort wedstrijden. Als je dan het eerste doelpunt scoort, dan is het daarna een stuk eenvoudiger”, vertelt Tadic. “Het is niet makkelijk, want ze volgen je overal en geven je geen ruimte te voetballen. Wanneer je meer goals maakt, wordt het voor ons steeds makkelijker.”

Penalty Tadic

Tadic scoorde tegen VVV Venlo opnieuw uit een penalty, iets wat hij eerder deze week ook al deed. “Deze verantwoordelijkheid pakken is geen probleem, want het is belangrijk dat we winnen. Wat ik al eerder zijn: het maakt niet uit wie er scoort of de assist geeft, het gaat om de overwinning. Of de penalty van afgelopen dinsdag moeilijker was? Het is normaal dat het vandaag een stuk makkelijker was de penalty raak te schieten, aangezien het al 0-1 stond. Maar het is sowieso altijd een grote verantwoordelijkheid.”

Kunstgras

Ziyech en Promes vielen tijdens de wedstrijd uit. Tadic hoopt voor beide spelers dat het meevalt. “We moeten het zien, maar ik hoop dat het goed met ze gaat”, reageert hij. Tot slot heeft Tadic nog wat te zeggen over het kunstgras. “Ik denk dat het niet goed is voor het Nederlandse voetbal. We hebben simpelweg normaal gras nodig, want dat is beter voor iedereen. Morgen voelen we namelijk zeker de gevolgen.”