Dusan Tadic voelde zich goed bij Southampton, maar toen Ajax afgelopen zomer aanklopte, wilde hij maar al te graag naar Amsterdam verkassen. In een interview met ELF Voetbal vertelt de Serviër hoe groot zijn liefde voor Ajax is.

“Ik hoefde niet weg uit Engeland, maar Ajax is Ajax”, zegt Tadic in het maandblad. “Ajax is een van de tien grootste clubs van de wereld. Er hebben hier zoveel grote spelers rondgelopen, ik krijg kippenvel als ik daar aan denk.”

“En weet je: Ajacieden en Serviërs, ze lijken in sommige opzichten op elkaar. Ze hebben trots en flair, zijn licht arrogant. Neem Marko Pantelic, die hier een paar jaar geleden heeft gespeeld. Goeie gozer, hij weet hoe je de fans blij moet maken.”

De international van Servië wist zich met Ajax in de afgelopen maanden via de voorrondes te plaatsen voor de Champions League, maar daarmee is zijn honger voorlopig nog niet gestild. “Laat niemand denken dat we er al zijn. Ajax móét ieder jaar in de Champions League spelen. Dat zal bloed, zweet en tranen kosten ja, dus zullen we ons daarop moeten voorbereiden. We moeten strijders worden, strijders die weten hoe het is om tweemaal in de week te vlammen.”

Dit is de totale geschatte waarde van de huidige Ajax-selectie