Dusan Tadic hoopt dat Hakim Ziyech besluit om dit seizoen bij Ajax te blijven. In de twee duels met Sturm Graz toonden de twee een goede klik te hebben.

“Hakim is een goede speler en een aardige vent”, zegt de Serviër tegen de NOS. “Iedereen wil graag dat hij blijft, maar je weet het nooit in het voetbal. De ene dag speel je hier, de andere dag ergens anders. Ik heb een speciale band met hem, omdat hij een goede voetballer is. Het is fijn om met hem te spelen.”

De miljoenenaankoop weet niet of hij Ziyech ook kan overtuigen. “Het belangrijkste is dat hij blij is en plezier beleeft aan het voetballen. Hij heeft ervaring genoeg en weet wat het beste voor hem is.” Ook over zijn andere teamgenoten toont Tadic zich tevreden. “We hebben goede spelers, maar we kunnen nog beter. We moeten beter als een team verdedigen, van aanval tot verdediging. Bij standaardsituaties moeten we ook beter verdedigen, want veel teams willen ons daarmee pijn doen. We moeten daar klaar voor zijn, want alleen dan kunnen we titels winnen en Champions League spelen.”

Buitenlandse kranten onder de indruk van ‘technisch superieur’ Ajax