Dusan Tadic meldde zich maandag voor de eerste keer op het trainingsveld bij Ajax. Toch probeert de 29-jarige Serviër direct een leidersrol op zich te nemen, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Tadic hoopt dat zijn ervaring in Amsterdam van waarde kan zijn voor de jongere spelers. Volgens de vleugelaanvaller lopen er in ieder geval genoeg talenten rond in de selectie. Dit betekent echter niet dat ze er daarmee al zijn. “Ze moeten hard werken, begrijpen dat talent alleen niet genoeg is. Karakter en mentaliteit zijn even belangrijk”, vertelt Tadic in De Telegraaf. “Je moet er op het trainingsveld voor zorgen dat je elke dag beter wordt en alles voor deze club geeft. Dán kun je in de toekomst misschien een volgende stap maken.”

Als een van de oudere spelers in de selectie probeert Tadic zijn medespelers vanaf dag één te coachen. “Nu besef ik hoe belangrijk de oudere spelers ook altijd voor mij waren. Ze hebben me vooral geleerd altijd het maximale te geven en hoe je dat moet doen. Als iedereen die mentaliteit heeft, gaan we prijzen winnen.”

Door zijn vier seizoenen in de Premier League neemt de international van Serviër in ieder geval genoeg bagage mee. “Alleen al door mijn ervaring heb ik nu andere kwaliteiten. Door de weerstand en het tempo in de Premier League ben ik sterker, sneller en slimmer geworden. Om daar te slagen, moet je vrij compleet zijn. Ik ben blij en trots dat ik me in deze competitie heb bewezen”, aldus Tadic.

Tadic: “We willen succes hebben en prijzen winnen”