Ajax moet na de uitschakeling in de Champions League door, want zondag wacht het belangrijke duel bij AZ. Toch is Dusan Tadic nog niet helemaal over de uitschakeling heen.

“Het is normaal dat de spelers van Ajax verdrietig zijn, want ik denk dat we door hadden moeten gaan. We hadden het verdiend. Natuurlijk zijn we verdrietig. Het raakt ons”, vertelt de aanvaller aan AT5. Hij uit zijn frustraties richting scheidsrechter Turpin en de spelers van Valencia.

“In de fase daarna werd er letterlijk geen voetbal meer gespeeld, omdat de scheidsrechter overal voor floot. Er werd twintig minuten niet gevoetbald”, zo verwijst hij naar een lange periode na rust. “Het is onze eigen verantwoordelijkheid. We zoeken geen excuus”, aldus de Serviër.

Toch zit hem nog iets dwars, namelijk het gedrag van de spelers van Valencia: “Je raakt ze aan en ze gaan liggen. Dat waren helemaal geen overtredingen. De scheidsrechter floot overal voor. Weet je: zij zijn ervaren, maar de scheids gaf ze alles mee. Elke keer als wij in de rug van de tegenstander kwamen, gingen ze liggen en werd er gefloten.”