Dusan Tadic is zeer te spreken over de start van Ajax tegen Vitesse. In Arnhem leidde Ajax binnen tien minuten al met 2-0. Niet veel later volgde ook de 3-0. “We maakten de wedstrijd gemakkelijk voor onszelf. We begonnen heel erg scherp aan de wedstrijd en we zetten ze goed onder druk. De eerste helft is het voorbeeld voor hoe we moeten spelen. Wellicht hadden we meer kunnen scoren vandaag”, vertelt de Serviër in gesprek met Ajax TV.

Signaal

Ajax won na een midweekse Europese wedstrijd dus vrij eenvoudig. Tadic laat weten dat Ajax zo scherp moet beginnen aan wedstrijd, zoals het dat in Arnhem deed. “Dit is een goed signaal. We hebben laten zien dat we na een midweekse wedstrijd ook goed kunnen spelen in het weekend. Onze trainer probeert ons mee te geven dat we vanaf het begin direct scherp moeten zijn.”

“Na Europese wedstrijd kan het vaak lastig zijn”, vervolgt hij. “We hebben het er veel over gehad deze week. Daarom begonnen we ook zo fel. En dat pakte goed uit. Na de derde goal werd het nog gemakkelijker. Het was een goede opbouw van achteruit. David speelde de bal naar mij en ik scoorde. Het maakt niet uit wie er scoort, maar dat we winnen.”

De Ligt: “Hebben de beste 20 minuten van dit jaar laten zien”