Als het aan Dusan Tadic ligt dan kan hij morgen gewoon in actie komen tegen Willem II. De Serviër had na afloop van de Klassieker liesklachten, maar is naar eigen zeggen weer fit. “Het gaat goed, alles is weer oké. Ik voelde mijn lies een beetje afgelopen zondag, maar nu is het weer goed. De trainingen gingen goed, dus ik hoop morgen gewoon te kunnen spelen”, laat hij weten aan AT5.

In Engeland gaf Tadic eigenlijk alleen maar assists. Bij Ajax heeft hij op dit moment meer doelpunten dan assists achter zijn naam staan. “Bij Ajax zijn er ook veel spelers die een assist kunnen geven.  In Engeland had ik dat niet echt. Daar kon ik moeilijker een assist verwachten. Die kwaliteiten hadden ze daar niet echt. Bij Ajax zijn er meerdere spelers die een assist kunnen geven. Het maakt uiteindelijk ook niet uit wie er scoort als Ajax maar wint. Misschien moet ik af en toe nog wat zelfzuchtiger voor de goal zijn, maar zo heeft iedereen iets. Vaak zie ik bepaalde situaties als een medespeler in een betere positie staat, dan geef ik de bal graag af.”

Speciale club

Afgelopen zomer hadden veel clubs interesse in Tadic, maar de middenvelder koos bewust voor Ajax zo laat hij nogmaals weten. “Veel grote clubs hadden belangstelling afgelopen zomer. Maar ik denk dat Ajax één van de grootste clubs ter wereld is. Sinds ik klein ben houd ik al van Ajax. Het is echt een speciale club. Daarnaast ben ik ook erg gehecht geraakt aan Nederland. Het is een mooi land en ik heb hier al mooie momenten meegemaakt.”

Taylor: “Hoop dit jaar nog te debuteren”