Ajax maakte woensdagavond grote indruk in de wedstrijd tegen Real Madrid, maar moest drie minuten voor tijd toch capituleren (1-2). Dusan Tadic denkt echter dat zijn ploeg nog altijd kans maakt om de volgende ronde te halen, tijdens de return in Madrid.

Ajax domineerde de wedstrijd grotendeels, maar Real Madrid ging beter met de kansen om. “Ik denk dat de ervaring van Real het verschil gemaakt heeft”, zegt Tadic tegen NU.nl. “Real speelde niet goed, maar het wint wel omdat ze die paar kansen die ze kregen afmaakten. Dat is zorgelijk voor de return, Real weet als geen ander hoe het op resultaat moet spelen.”

“Maar als wij dezelfde focus en vechtlust hebben, dan kunnen we beter zijn dan Real, een van de beste teams te wereld. Dat hebben we aangetoond”, blijft de Serviër, die als valse spits speelde, strijdlustig. “Het is pijnlijk dat we niet hebben gekregen wat we verdienden, maar het zit er wel in. Hopelijk komt dat in Madrid in de score tot uiting.”

Ajax zag de openingstreffer van Nicolas Tagliafico afgekeurd worden, omdat Tadic hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. Onbegrijpelijk, meent Tadic. “Ik blokte de keeper niet, maar stond daar gewoon. Ik kan mezelf niet wegtoveren. Volgens mij was het gewoon een doelpunt.”

Tadic over VAR: “Volgens mij is het gewoon een goal”