Dusan Tadic beseft dat Ajax woensdag in Real Madrid niet de minste tegenstander treft: “Ze hebben de de laatste vijf jaar maar liefst vier keer de Champions League gewonnen. Dat is toch bijna niet te geloven? Real is voor iedere wedstrijd favoriet. Tegen wie ze ook spelen. Alleen op bezoek bij Barcelona in grote vorm hebben ze misschien maar 50 procent kans”, vertelt de Serviër aan De Telegraaf.

Toch acht hij Ajax niet kansloos, tenminste, als er wordt gespeeld zoals Ajax eerder deed in de Champions League: “Als we zo spelen als tegen Heerenveen, Feyenoord of Heracles, dan worden we keihard afgestraft. Maar we hebben dit seizoen tegen Bayern München en Benfica laten zien dat we wel als team kunnen aanvallen en verdedigen. Als we het niveau van die duels opnieuw halen, dan hebben we altijd een kans en kunnen we het ook Real lastig maken.

Tadic zal daarbij weer voorop moeten gaan in de strijd. Met 22 goals en 13 assists is hij de meest waardevolle speler van Ajax dit seizoen. Bovendien wisten alleen Lewandowski en Messi vaker te scoren in de groepsfase van de Champions League dan Tadic. De Ajacied maakte 5 goals.

Moisander: “Ajax kan het Real zeker moeilijk maken”