Dusan Tadic heeft na de Champions League wedstrijd tegen Bayern München lange tijd gepraat met trainer Erik ten Hag. De hoofdtrainer wil graag weten hoe er naar hem wordt toegekeken en wat de feedback op hem is vanuit de spelersgroep.

“De trainer staat steeds meer open voor onze feedback. Hij vraagt er nu zelfs om”, vertelt Tadic in gesprek met De Telegraaf. “We hebben er allemaal niets aan om achter de rug van de trainer om te klagen. Als we vinden dat iets beter kan, dan moeten we het rechtstreeks tegen hem kunnen zeggen. Daarnaast is het ook goed dat hij de gevoelens in de groep kent. De wensen van de spelers gaan over van alles, van tactiek tot trainingsvormen. Het is logisch dat we het niet altijd eens zijn, maar we moeten ervoor zorgen dat we altijd op dezelfde bladzijde zitten. Iedereen wil persoonlijk vooruit en stappen maken met het elftal. We moeten een weg vinden waarbij iedereen zich prettig voelt.”

Feedback

Eén van de dingen die Ten Hag heeft veranderd zijn de kleine trainingspartijtjes een dag voor de wedstrijd. “Ik heb namens de groep aangegeven dat we het liever op een andere manier willen. Uiteindelijk beslist de trainer, maar in dit geval heeft hij wel naar ons geluisterd, ja.”

Mentaliteit

Komende zondag speelt Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen AZ. De Serviër vindt dat Ajax mentaal sterk moet zijn om tot grootse prestaties te komen, zoals afgelopen dinsdag tegen Bayern München. “AZ is weer een mooie test, want na Europese wedstrijden is de mindset heel belangrijk. We moeten onszelf weer tot het uiterste pushen. Bij Ajax is de mentaliteit het allerbelangrijkste, want kwaliteit is er in overvloed. Als we de juiste mentaliteit hebben, winnen we. En dan maakt het niet uit wie de tegenstander is.”

Ten Hag: “Teambuilding is ontzettend belangrijk”