Dusan Tadic trainde maandag voor het eerst met de groep bij Ajax. Na het WK had de middenvelder een paar weken vakantie, waardoor het duel met Sturm Graz te vroeg lijkt te komen.

Fit

“Ik zit nu op vijftig procent, dus heb nog wel even nodig om echt topfit te zijn. Het uitduel volgende week is een ander verhaal, dan heb ik er sowieso al een volledige trainingsweek opzitten”, vertelt hij aan Voetbal International. Hij had keuze genoeg, maar koos voor een komst naar Ajax: “Mijn gevoel leidde me hierheen. Ik heb altijd een speciaal gevoel deze club gehad, als kleine jongen al.  De benadering van Erik ten Hag, Marc Overmars, Alfred Schreuder en Henk Veldmate was heel warm en prettig.”

Mentor

Met Ajax wil hij spelen om de landstitel en spelen in de Champions League. Er zal van hem verwacht worden dat hij daarin de ploeg op sleeptouw neemt, als mentor van de jonkies. “Ik heb op mijn eerste trainingsdag al ervaren dat hier meer dan genoeg jonge talenten rond lopen. Maar het gaat om de mentaliteit en het karakter. Dat heeft mij ver gebracht en het is aan mij om dat weer over te brengen aan de nieuwe talenten.”

Ajax – Sturm Graz gratis te zien op Ziggo Sport