Nadat bekend werd dat Real Madrid de tegenstander wordt van Ajax in de achtste finales van de Champions League, waren de reacties overwegend positief. Velen zijn van mening dat de Amsterdammers de titelhouder op het juiste moment treffen. Dusan Tadic denkt echter niet dat Ajax het makkelijk gaat krijgen en noemt het optimisme ‘een beetje Nederlands’.

“Als ik de social media zo bekijk, lijkt het erop dat we al door zijn”, zegt Tadic in De Telegraaf. “Maar het scheelt wel dat Cristiano Ronaldo daar niet meer speelt. Als je tegen de best mogelijke spelers kunt spelen, worden prestaties nog meer gewaardeerd.”

Tadic ziet geen reden om extra optimistisch te zijn, nu de Koninklijke niet in zijn beste vorm steekt. “Madrid is heel ervaren en weet hoe het dit soort wedstrijden moet spelen. Nu heeft de club een mindere periode, maar geloof mij maar dat Real er tegen ons zal staan. Er komen spelers terug van blessures en misschien doen ze in de winter ook nog wat aankopen. Het wordt zwaar, maar we hebben tegen iedereen een kans, omdat we veel kwaliteit hebben.”

“We spelen pas over twee maanden tegen hen, hè”, zegt de Serviër tegen het Algemeen Dagblad. “En misschien gaan ze nog spelers kopen in de winterstop. Ik heb het gevoel dat ze Eden Hazard over gaan nemen. Hopen dat Chelsea daar niet mee akkoord gaat”, knipoogt Tadic.