© Proshots

Ajax speelde deze avond zijn derde groepsduel in de Champions League. De eerste twee won Ajax, op papier, gemakkelijk van respectievelijk OSC Lille en Valencia. Echter had Ajax het een stuk moeilijker met Chelsea dat Ajax goed bestudeert had. Ajax was erg slordig, kwam niet tot hele grote kansen en zag een goal van Promes op een paar millimeter na worden afgekeurd. Tot overmaat van ramp is het Batshuayi die in de slotminuten de winnende maakt voor Chelsea. En dus moet Ajax accepteren dat het voor het eerst dit seizoen verliest.

Onterecht afgekeurd

In gesprek met Veronica laat aanvoerder Tadic zijn licht schijnen over de met 0-1 verloren wedstrijd tegen ‘The Blues’: “Het was 50/50 vandaag, wij moeten beter.” Ajax zag een goal van Promes worden afgekeurd. Achteraf gezien bleek dit onterecht te zijn en is Ajax een zuiver doelpunt ontnomen: “De goal was misschien niet buitenspel maar we moeten door naar de volgende wedstrijd.”

Slordig

Ajax was ontzettend slordig bij vlagen en kwam daardoor niet in zijn spel, hoe dit heeft kunnen gebeuren weet Tadic niet: “De mentaliteit was goed, maar in balbezit waren we heel slordig. we maakte te makkelijk fouten. We moeten goed samen gaan kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren.”