© Proshots

Dušan Tadic zag zijn ploeg zondagavond met 3-0 onderuit gaan tegen PSV. De Serviër zag het zijn elftal lastig hebben met de Eindhovenaren. “We moeten de wedstrijd gaan analyseren om te kijken wat het probleem was, zodat deze dingen niet nog een keer kunnen gebeuren”, zegt Tadic tegenover Fox Sports.

Teleurstelling

“We zijn erg teleurgesteld”, begint Tadic over de wedstrijd. “Ik denk dat we te makkelijk de doelpunten weggaven. Dat mag niet gebeuren. Vervolgens waren ze met meer energie sterker in de duels. We gaven de goals weg, want we wisten hoe ze zouden spelen met lange ballen op De Jong waaruit ze met de tweede bal door konden voetballen. We hadden dat beter moeten doen.”

Goede organisatie

Aan de andere kant had Ajax het lastig om kansen te creëren. “Ze waren goed georganiseerd, maar na drie tegendoelpunten ben je ook down en wordt het moeilijk. Dit was een fout van ons allemaal. We moeten als team verdedigen en aanvallen.” Ajax miste zondagavond een belangrijke verdediger: Matthijs de Ligt. Volgens Tadic had Ajax dat kunnen opvangen. “Je hebt inderdaad goede verdedigers nodig, maar met Ajax hebben we goede voetballers. Iedereen weet hoe ze voetbal moeten spelen en het is een goede les voor ons. PSV speelde sterk in de duels met lange ballen. Het was nieuw voor ons en ik hoop dat we kunnen leren van deze wedstrijd.”

Vooruitkijken

Desondanks is Tadic ervan overtuigd dat het seizoen nog niet over is. “Of wij nou hadden gewonnen of zij, je weet dat het seizoen nog niet over is. PSV won de afgelopen wedstrijden in de laatste minuten. Je weet dat geen enkele tegenstander makkelijk is, maar we zullen zien. Het seizoen is nog lang en we moeten vooruitkijken.” De Serviër weet wat daar voor nodig is. “We moeten bij elkaar blijven, dat is het belangrijkste. We moeten onszelf laten zien en onze fouten accepteren. We zijn mensen en geen kinderen, dus soms verlies je. Het is erg slecht voor ons, want we zijn Ajax en moeten niet verliezen.”