Dusan Tadic stond maandag voor het eerst op het trainingsveld op Amsterdamse bodem. Na een vakantie van drie weken is de Servische aankoop klaar voor het nieuwe seizoen. “Ik heb enorm veel zin in het avontuur bij mijn nieuwe club. Mentaal ben ik er sowieso helemaal klaar voor. Ik wil hier een mooie en succesvolle tijd gaan beleven”, laat hij weten aan Voetbal International.

De middenvelder heeft zijn hele leven al een speciale band met Ajax en dat was afgelopen zomer één van de redenen om zijn transfer naar Ajax te realiseren. “Er waren genoeg opties, maar mijn gevoel leidde me naar Ajax. Ik heb altijd een speciaal gevoel voor deze club gehad, als kleine jongen al. Voor mij behoort het ook tot de top tien clubs van Europa. Daar kwam bij dat de benadering van Erik ten Hag, Marc Overmars, Alfred Schreuder en Henk Veldmate heel warm en prettig was. Daarbij is het belangrijkste dat we hetzelfde doel hebben. We willen succes hebben, prijzen winnen. Voor mij is de landstitel het doel, net als ik spelen in de Champions League wil ervaren.”

Bij Ajax krijgt Tadic een belangrijke rol als mentor. “Er lopen meer dan genoeg talenten rond bij Ajax, dat heb ik op mijn eerste trainingsdag al ervaren. Maar talent alleen is niet genoeg, het gaat om de mentaliteit en het karakter van een speler om elke dag beter te willen worden. Zo heb ik het als jonge speler geleerd en dat heeft me ver gebracht, en het is aan mij om dat weer over te brengen aan de nieuwe grote talenten.”