© Proshots

Dusan Tadic is enorm belangrijk voor Ajax dit seizoen, met het aantal goals, assists en de inzet die hij toont is hij een van de belangrijkste pionnen in het spel van de Amsterdammers. Ook vandaag tegen Vitesse was hij weer eens enorm belangrijk met twee benutten penalty’s en een assist. Tegenover Fox Sports kijkt hij kritisch terug op de ontmoeting met Vitesse.

“Het was niet makkelijk, de eerste helft creëerde we wat kansen, die eerste goal was heel erg belangrijk. Daarna drukte we door. We mogen ze alleen niet het gevoel geven dat ze terug kunnen komen. We moeten hier van leren en zorgen dat dit niet meer gebeurd. Maar we zijn wel heel blij dat we hier hebben gewonnen. We spelen nog twee finales in de competitie, we zijn er bijna.” Zo concludeert hij. Ajax speelt nog thuis tegen FC Utrecht en uit bij De Graafschap. Wint Ajax deze twee wedstrijden dan is het de nieuwe kampioen van Nederland.

Met 24 doelpunten in de competitie is Tadic erg trefzeker. Ook in de Champions League scoort hij veel, toch vind hij het niet belangrijk wie er scoort: “Het maakt me niet uit hoeveel ik scoor. Als Ajax uiteindelijk maar kampioen wordt. Wie er dan scoort maakt me niet uit. Zolang het team maar presteert en we allemaal 100% geven. De manier waarop we spelen helpt mij heel erg om zo belangrijk te zijn, ik kan me goed vinden in dit spel. Deze spelers maken zoveel ruimte dat voorhoede spelers makkelijker scoren. Ervaring helpt natuurlijk ook, je weet beter waar je moet lopen.”