Dusan Tadic ging vorig seizoen met Southampton op bezoek bij clubs als Everton of Bournemouth. Met Ajax gaat hij zaterdag op bezoek bij VVV Venlo. Volgens de Serviër is er een verschil, maar dat betekent niet dat het eenvoudiger is om tegen te spelen. “VVV Venlo is anders dan bijvoorbeeld een Everton, maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Het is op kunstgras en een klein veld, zij zullen scherp zijn en je ziet wat er kan gebeuren als wij dat niet 100% zijn”, laat hij weten aan AT5.

“We hebben daardoor punten verloren tegen Heracles en dat kan en mag niet nog een keer gebeuren”, vervolgt de middenvelder. “We moeten scherp zijn voor elke wedstrijd. We kunnen niet even gaan relaxen, anders hebben we een probleem en kunnen we nooit kampioen worden.”

Na de tweede speelronde in de Eredivisie wacht Dinamo Kiev in de play-offs van de UEFA Champions League. Daar denkt Tadic nog totaal niet aan. “Je kan niet nu al aan Dinamo Kiev denken. We moeten eerst aan morgen denken. We zullen scherp moeten zijn en ons goed moeten voorbereiden. Het zal niet makkelijk worden. We kunnen het wel een stuk makkelijker voor onszelf maken als we vanaf het eerste moment scherp zijn en in elk duel 100% geven. Als we de bal hebben kunnen we het verschil maken met onze kwaliteiten.”

Tadic: “Elke Premier League club is goed, maar Ajax is Ajax”