Ajax begint dinsdagavond aan een nieuw seizoen in de Champions League, te beginnen met de huiswedstrijd tegen Lille OSC. In gesprek met The Telegraph zegt Dusan Tadic dat de dramatische uitschakeling tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van vorig jaar nog steeds pijn doet.

“Het achtervolgt mij nog steeds”, aldus de aanvoerder van de Amsterdammers. “Het was de moeilijkste wedstrijd uit mijn loopbaan. Het heeft veel tijd gekost om erbovenop te komen. Wekenlang heb ik gedacht: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom is het gebeurd? We hadden alles in eigen hand. De heenwedstrijd met 0-1 gewonnen en bij de return een 2-0 voorsprong hebben bij de rust…”

In de tweede helft gaf Ajax het helemaal uit handen, door drie tegengoals te incasseren van Lucas Moura. “Ik heb de derde goal al een paar keer terug gezien. Zo vreemd. Zoveel kleine dingen pakten in hun voordeel uit. De lang bal, hoe de bal neerkomt, het wegglijden van Magallán, zelfs het schot dat nog van richting werd veranderd door De Ligt…”, vervolgt de Serviër, die toegeeft de finale niet te hebben afgekeken.

“Ik heb geprobeerd te kijken, maar heb de tv uitgezet. Het was zo’n verschrikkelijke wedstrijd, waarschijnlijk een van de slechtste Champions League-finales ooit. De meeste mensen bij Ajax hebben niet eens de moeite genomen om te kijken. Ik dacht alleen maar dat wij beter hadden gespeeld dan Tottenham. Dat hielp echter niet om de klap te verwerken, denken dat het Ajax had moeten zijn in de finale…”