Ondanks grote belangstelling uit Italie en Spanje, besloot Nicolás Tagliafico onlangs om Ajax nog een jaar trouw te blijven. De Argentijns international is gelukkig in Amsterdam, waar hij afgelopen seizoen de landstitel veroverde, de beker won en de halve finale van de Champions League bereikte.

“We hebben in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking nog minstens een seizoen voort te zetten. Over een jaar kan ik dan alsnog een transfer maken”, vertelt Tagliafico aan Goal. “Ajax is door het bereiken van de halve finale van de Champions League een van de sterkste teams in Europa. Ik ben erg gelukkig in Amsterdam, de mensen daar houden van me. Ik wil daar nog minstens een seizoen van genieten, daarna zien wel wat er gaat gebeuren.”

Momenteel bereidt de linksback van Ajax zich met Argentinië voor op de Copa América, die vrijdag 14 juni van start gaat. Tagliafico ziet zijn land niet als topfavoriet voor de eindzege. “We denken nog helemaal niet aan de eindzege. We willen vooral een goede indruk achterlaten. We dromen natuurlijk allemaal van de titel, maar dit elftal begeeft zich in een overgangsperiode, waardoor winnen geen absolute must is.”

In ieder geval zullen veel ogen weer gericht zijn op Lionel Messi, die de finale van de Copa América al drie keer verloor met Argentinië. “Het is heel zwaar om hem als tegenstander te treffen, en daardoor des te mooier om Messi als ploeggenoot te hebben. We moeten er bij het nationale elftal voor waken dat hij niet alles op zijn bordje krijgt. Lionel moet vooral plezier hebben in zijn spel”, aldus Tagliafico.