Erik ten Hag gaf vorige week meerdere spelers rust in het eerste competitieduel tegen Heracles Almelo. Nicolas Tagliafico laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij daar zelf om heeft gevraagd en het dus niet alleen maar de keuze van de hoofdtrainer was. “Na het WK heb ik zeven dagen vakantie gehad. Ik wilde zelf ook snel weer terug naar Ajax voor de belangrijke wedstrijden in de voorronde van de Champions League. Voor het WK heb ik tien dagen vrij gehad. Die vrije tijd heb ik benut om in Buenos Aires te zijn. In het zuiden van de stad waar mijn familie woont. Echt tijd voor een strandvakantie was er dus niet”, begint de Argentijn te vertellen.

“Maar nadat ik in januari naar Nederland ben gekomen, was het ook goed om in een vertrouwde omgeving te zijn. Ik voel me eigenlijk steeds fitter”, vervolgt hij. “Tegen Heracles kreeg ik rust ja. Ik had bij de trainer ook aangegeven dat ik dat toen nodig had. Maar vanaf nu wil ik gewoon weer in het ritme van twee wedstrijden per week komen. Dat heeft mijn lichaam ook nodig. Ik voel me goed. Hopelijk is dat in oktober ook nog zo…”

Afgelopen zomer was Tagliafico actief op het WK in Rusland en dat was voor hem een bijzondere ervaring. “Voor mij persoonlijk was het een geweldige ervaring. Voor het eerst zo’n groot toernooi met mijn land. Ik speelde alle vier de wedstrijden in de basis. Meer dan ik een paar maanden geleden durfde dromen. Samenspelen met Lionel Messi en Sergio Aguero, ik hoef niemand uit te leggen hoe bijzonder dat is.”