Maandag verscheen het bericht dat Real Madrid Nicolás Tagliafico zou zien als geschikte opvolger voor Marcelo. Nu zou de 26-jarige verdediger van Ajax ook in beeld zijn bij stadsgenoot Atlético, dat komende zomer hoogstwaarschijnlijk op zoek moet naar een nieuwe linksback, zo meldt Goal.

In december claimde Marca al dat Lucas Hernández een akkoord bereikt heeft met Bayern München. Bovendien heeft Filipe Luís een aflopend contract en lijkt hij niet van plan deze te verlengen. Barcelona zou op de loer liggen om de Braziliaan transfervrij over te nemen.

Zodoende is Atlético druk op zoek naar een geschikte opvolger voor Hernández en Filipe Luís, waarbij behalve Alex Telles van FC Porto nu dus ook Tagliafico in beeld is. Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van de Argentijn denkt dat zijn client klaar is voor de stap. “Zijn contract bevat geen transferclausule, maar de club heeft wel een bepaalde vraagprijs in gedachte, die geldt voor Europese clubs, waaronder een Spaanse. Al met al denk ik dat het tijd is voor zijn doorbraak.”