Nicolas Tagliafico had woensdag met twee doelpunten een groot aandeel in de 3-0 overwinning van Ajax op AEK Athene en werd daarmee verkozen tot man van de wedstrijd. De Argentijn is trots op de prestatie van het team.

“Lionel Messi scoorde drie keer, ik bijna”, zegt Tagliafico na de wedstrijd tegen De Telegraaf. “Dat ik in mijn eerste Champions League-wedstrijd ooit twee doelpunten maak, is geweldig. Maar het allerbelangrijkste is dat we hebben gewonnen. En om eerlijk te zijn, was mijn tweede treffer een mislukte voorzet.”

De linksback is extra trots op de ruime zege omdat Matthijs de Ligt ontbrak door een blessure. “Hij is onze aanvoerder en zorgt voor fysieke kracht. En met hem hebben we automatismen. Frenkie de Jong en Carel Eiting hebben het geweldig ingevuld. En vergeet Donny van de Beek niet. Hij viel uitstekend in. We hadden een nogal offensieve verdediging en kwamen de eerste helft een paar keer goed weg. Maar na rust hebben we de wedstrijd naar ons hand gezet.”

Voor Tagliafico zijn het sowieso mooie weken. Onlangs mocht hij al de aanvoerdersband dragen bij het Argentijnse team, door het ontbreken van Lionel Messi. “Dat geeft een ongelooflijk goed gevoel, maakt me trots,” aldus de verdediger, die met vertrouwen toeleeft naar de topper tegen PSV. “Vorig jaar had ik het moeilijk tegen Hirving Lozano, maar Ajax is dit seizoen een stuk sterker. We zullen er alles aan doen om deze topper tot een goed einde te brengen.”

Onana blikt vooruit op zondag: “Gaat lastig worden… voor hen!”