Nico Tagliafico speelde weer een uitstekende wedstrijd. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 van Dinamo Kiev en de Argentijn is blij met dat resultaat. “Ja, dit is een goed resultaat. Als je het mij van tevoren had gevraagd, had ik voor 3-1 getekend. We hadden nog een vierde goal moeten scoren. Het is nu zaak om dit ook daar te gaan laten zien”, vertelt hij aan AT5.

Schorsing

Ajax moet het in Oekraïne stellen zonder Tagliafico. De verdediger is geschorst voor de returnwedstrijd. “Ja, dat is voetbal. Het doet pijn dat ik de return moet missen in Kiev. Ik ga er alles aan doen om de  jongens te steunen zodat we ons kwalificeren. De overtreding ging per ongeluk. Ik keek naar de bal en tikte mijn tegenstander aan. Je kan er een kaart voor geven. Het is jammer, want het was niet mijn bedoeling om hem neer te halen. Maar goed, dat kan gebeuren in het voetbal.”

Sfeer

De Argentijn genoot enorm van de sfeer in en rond de Johan Cruijff ArenA. “Het doet altijd wat met je. Een dag als vandaag, als het publiek zo tekeer gaat, dat motiveert ontzettend om de tegenstander onder druk te zetten. Als we ons weten te plaatsen, dat is iets geweldigs. Het is ook iets nieuws voor mij. Daarvoor word je voetballer. Ik wil graag WK’s spelen en in de Champions League spelen. Dat wilde ik altijd bereiken. Toen net de hymne in het stadion werd afgespeeld, ging mijn hart sneller kloppen. Maar we zijn er nog niet natuurlijk. Volgende week moeten we de klus gaan klaren.”

Ten Hag overweegt spelers tegen FC Emmen opnieuw rust te geven