© Proshots

Ajax is erin geslaagd om Nicolás Tagliafico langer aan zich te binden, zo bevestigde zaakwaarnemer Ricardo Schlieper aan De Telegraaf. Waar zijn oude verbintenis tot medio 2022 liep, tekent hij volgende week een nieuw contract dat hem een jaar langer bij de club houdt.

De zaakwaarnemer laat weten dat de club, speler en hij naar een geschikt moment zoeken om volgende week een langere verbintenis te ondertekenen. In dat contract staat onder meer dat de Argentijn in de zomer van 2021 weg mag, mits het afgesproken bedrag op tafel komt. Afgelopen zomer mocht hij ook al vertrekken, maar mede door de coronacrisis kwam geen club voorbij waar Tagliafico graag wilde spelen. Daarom besloot hij bij Ajax te blijven.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is ondertussen druk bezig om een vervanger voor Tagliafico aan te trekken. Football Insider meldde deze week dat de Amsterdammers de transfervrije Patrick van Aanholt naar de club willen halen. De 30-jarige voetballer speelde de afgelopen jaren voor Crystal Palace, waar hij het uitstekend deed. Ook bij het Nederlands elftal maakte hij de laatste wedstrijden een uitstekende indruk.

Update 4 december

Tagliafico heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2023 aan Ajax verbindt.