Nico Tagliafico voelt zich helemaal thuis in Amsterdam. Hij wilde Ajax afgelopen zomer dan ook niet zomaar verlaten.

Met een vertrek komende zomer is hij nog niet bezig, al heeft hij zijn toekomst wel een beetje uitgestippeld: hij wil de komende 10 jaar in Europa spelen.

Aan welke eisen moet een nieuwe stad voldoen? “Mijn nieuwe woonplaats moet vergelijkbaar zijn met Amsterdam, want dat voelt echt als mijn thuis. In Argentinië is het gevaarlijker. Zeker voor voetballers, omdat er veel overvallen en berovingen zijn. Daar is het onmogelijk om twaalf uur of één uur ’s nachts mijn hond nog uit te laten. Dat ik dat hier kan, is goud waard. Prachtig. Ik voel me veilig en goed”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Vanwege de taal wordt Tagliafico vaak in verband gebracht met Spaanse clubs. Maar als het aan de verdediger zelf ligt, hoeft een nieuwe club zeker niet per se Spaans te zijn: “Elke competitie heeft zijn voordelen en zijn nadelen. In Spanje trekken de scheidsrechters heel snel gele kaarten en dat is met mijn spel een nadeel. In Engeland is het meer fysiek, dus voor mij beter, omdat er meer is toegestaan.”