Nico Tagliafico maakte zondag tegen Heerenveen zijn eerste doelpunt voor Ajax. De linksback scoorde, onder toeziend oog van zijn vriendin, de belangrijke 2-1, in een fase dat de ploeg veel kansen miste.

“Altijd wil ik het team helpen, altijd mijn uiterste best doen om de overwinning te behalen”, vertelt de Argentijn tegen Ajax TV. “Vandaag heb ik gelukkig het tweede doelpunt gemaakt. Het was een belangrijk doelpunt, maar het gaat er vooral om wat het elftal gedaan heeft. We waren de hele tijd op jacht naar de zege. Dat is het belangrijkst en dat is wat me vooral bij zou blijven.”

Ondanks het gat van zeven punten met koploper PSV, weigert Tagliafico de handdoek in de ring te gooien. “Het wordt heel moeilijk, maar niets is onmogelijk. Zolang er nog een kans is, moeten we vechten. We moeten ook nog tegen PSV. Als we blijven spelen met de inzet zoals vandaag, kunnen we overal winnen, zowel uit als thuis. Laten we voor onze kans gaan. We hebben het duidelijk niet in eigen hand, maar we moeten alles uit de kast halen tot de laatste wedstrijd.”

Tagliafico’s vriendin zat voor de eerste keer op de tribune van de Arena, wat wellicht extra krachten losmaakte bij de verdediger. “Jazeker, het was de eerste keer dat mijn vriendin me hier heeft zien spelen. Ze heeft geluk gebracht en ik draag het aan haar op. Ik ben erg blij en op naar meer goals en overwinningen.”