Na een matige competitiestart maakt de A1 nu furore in de competitie en daarbuiten. Afgelopen Nouriwoensdag plaatste de A1 zich voor de knock out-fase van de UEFA Youth League. Drie dagen eerder nam het de koppositie over van AZ A1 door de Alkmaarders in een rechtstreeks duel met 6-3 te verslaan. Een van de smaakmakers dit seizoen is Abdelhak Nouri, een middenvelder die als een groot talent wordt gezien.

Nouri maakt al sinds zijn zevende deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. Hij begon bij de F-pupillen en doorliep vervolgens alle jeugdelftallen. Door kenners wordt hij gezien als iemand die het eerste met gemak zal halen. ‘Ik weet wat mijn verbeterpunten zijn, die wil ik natuurlijk gaan aanpakken. Maar uiteindelijk wil ik me langzaam klaarstomen voor het eerste. Maar of dat er in zit weet ik niet. Als er een kans is, wil ik die met beide handen aangrijpen.’

Nouri richtte zich afgelopen week op het overwinteren in de Youth League. Een week eerder mocht hij al even proeven aan het beoogde einddoel van zijn voetbalopleiding in Amsterdam: Ajax 1. Samen met zijn teamgenoten Donny van de Beek en Vaclav Cerny mocht hij al eens meetrainen met het eerste elftal. Voor Nouri een mooi moment. ´Qua niveau kon ik al best redelijk meekomen. Vooraf zijn we door Frank de Boer even apart toegesproken. Hij vertelde ons onder meer wat de bedoeling was tijdens de trainingen. Zo hadden we iets minder zenuwen, want het was best spannend om voor de eerste keer met de grote jongens mee te trainen.´

Ook al heeft de jeugdinternational al voorzichtig mogen ruiken aan het eerste elftal, veel verwachtingen heeft hij nog niet. ´Voor dit seizoen verwacht ik eigenlijk niets. Ik richt me op de A1 en alles wat ik eventueel bij Jong Ajax of Ajax 1 meespeel is mooi meegenomen. We zullen zien hoe het loopt.´ Ajax nieuws Ajax1.nl