Amourricho van Axel Dongen is heel erg blij dat hij bij Ajax speelt. Het 13-jarige talent komt dit seizoen uit voor Ajax O14 en maakte afgelopen weekend zijn debuut in Ajax O15. “Via Zeeburgia kwam ik bij OSV terecht. Daar was ik na zes maanden al weer weg, omdat ik naar Ajax mocht. Mijn moeder kwam binnen met een brief van Ajax. Ik dacht echt.. hoe?! Dan lees je dat je bent uitgenodigd voor de talentendagen. Dat was echt geweldig. Ik was echt heel blij. Ik ben door het hele huis gerend. Ik mocht uiteindelijk in de O10 beginnen bij Ajax”, vertelt hij in het item Team van de Toekomst van Ajax TV.

“Aan het einde van het seizoen heb ik nog een gesprek over in welk team ik kom te spelen volgend seizoen. Dan gaan ze kijken of ik naar de O15 of O16 ga, dat ligt puur aan mijn fitheid omdat ik er dit seizoen vier maanden heb uitgelegen”, vervolgt de jonge aanvaller.

Net als elk ander talent heeft ook Van Axel Dongen zijn dromen. “Ik wil Ajax 1 bereiken, in de Champions League spelen met Ajax, kampioen worden van Nederland, dat zijn wel echt mijn dromen. Met Gods wil zal het wel lukken. Ik moet hard blijven werken, dan gaat het lukken.”