De 17-jarige Tunahan Tasci maakte afgelopen zomer de overstap van NEC naar Ajax. Bij Ajax speelt hij dit seizoen in de O19.

Hij vertelt over zijn overstap in gesprek met De Gelderlander. ”Ik train hier negen keer in de week, bij NEC was dat maar vier keer. En na de training meteen de gym in zodat ik sterker word, ook dat is anders” aldus de aanvaller.

Bij Ajax kijkt hij zijn ogen uit en probeert hij vooral op Hakim Ziyech te letten: “Het is helaas moeilijk om met de spelers van het eerste te praten, maar als ze me zien krijg ik altijd wel een boks of vragen ze hoe het met me gaat. Ik kijk vooral veel naar Hakim Ziyech, wat hij doet in een wedstrijd en hoe hij loopt. Daar probeer ik van te leren.”

Hij vindt dat hij beter kan dan hij tot nu toe heeft laten zien bij Ajax: “Zelf ben ik hier bij Ajax misschien nog wat te voorzichtig in mijn acties, pass ik de bal liever veilig zodat ik hem niet kwijtraak. De trainer zegt wel dat ik veel acties moet maken. Ik moet nog wat meer schijt aan alles hebben, net als bij NEC.”