Kenneth Taylor tekende vrijdagmiddag zijn eerste professionele contract bij Ajax. Het talent ligt tot medio 2021 vast en daar is hij heel erg blij mee. “Dit is heel mooi en is iets waar je van droomt. Ik ben hier als kleine jongen in de F1 gekomen en dan mag je nu een contract tekenen. Dit seizoen liet de club weten dat ze mij een contract wilden gaan aanbieden en toen was ik natuurlijk dolblij”, zegt de 16-jarige middenvelder in gesprek met Ajax TV.

“Onderling praat je er natuurlijk wel over. Ik wil zo snel mogelijk in het eerste spelen en ik denk dat dat voor mijn vrienden, en teamgenoten, ook zo is”, vervolgt Taylor, die volgend seizoen in Ajax O19 gaat spelen. “Volgend jaar ga ik in naar O19 en daarna wil ik zo snel mogelijk naar het eerste.”

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is ook erg blij met het vastleggen van Taylor. “Kenneth heeft zich de afgelopen periode goed ontwikkeld en dat is ook de reden waarom wij hem graag wilden belonen. Kenneth is een creatieve middenvelder, die ook technisch en tactisch vaardig is. Hij is een speler die diepte ziet en het spel kan versnellen. Ook levert hij veel strijdkracht bij balverlies en daar zijn we erg blij mee.”