De leden van het Technisch Hart lijken weer met elkaar om de tafel te willen gaan. Dat laat Sander Huisman, woordvoerder AFCA Supportersclub, aan Ajax Showtime weten. Hij heeft gesprekken gehad met de directie, de bestuursraad en met Wim Jonk. “De mensen van het Technisch Hart hebben onderling geen problemen met elkaar, de grootste belemmeringen komen vanuit de mensen die om Jonk staan. Het is logisch dat hij zijn eigen mensen beschermt en niet gaat afvallen, maar het helpt niet mee”, laat Huisman weten.

Dennis Bergkamp gaf in gesprek met Sander Huisman onder andere aan dat hij zich zorgen maakt over de clubcultuur. “Iedereen wil dat Jonk binnenboord blijft, dat spreekt ook iedereen uit. Al die mensen uit het Technisch Hart hebben jaren bij elkaar in de kleedkamer gezeten, dat gaat niet zomaar kapot. Iedereen gelooft ook nog steeds in het Technisch Hart.” Huisman roept namens de AFCA Supportersclub op om te stoppen met de arbitragezaak. “Dat hebben we met klem verzocht. Ook Jonk heeft aangegeven dat hij weer wil aanschuiven.”

Het doel van met de gesprekken was voor de Supportersclub om duidelijkheid te scheppen. “Wij namen geen positie in want we wilden het eerst verifiëren. Het ligt allemaal een stuk ingewikkelder. Dat wij gehandeld hebben vanuit eigenbelang is ook grote onzin, wij zijn niet in onderhandeling met bijvoorbeeld de directie over het supportershome. Met deze gesprekken en de actie in het stadion tegen SC Cambuur willen we vooral onze onvrede uiten over de gang van zaken. Dit is de kans voor de fans om dat te doen.”