In het rapport van Tscheu La Ling, dat exclusief in handen is van De Telegraaf, wordt gesteld dat het Technisch Hart in de huidige opzet gedoemd was om te mislukken.

In de analyse trekt Ling vernietigende conclusies. “Binnen het Technisch Hart is sprake van onprofessionele besluitvorming. Er is geen vastlegging van vergaderingen, acties, besluiten en onderbouwingen. De belangrijkste technische zaken, zoals speelwijze, transferbeleid, trainingsinhoud, doorstroming, individuele spelers, etc. worden niet tot nauwelijks besproken in het Technisch Hart.”

Dat de communicatie tussen verschillende personen binnen de club niet lekker liep, merkte ook Ling op. “Er is weinig contact tussen de twee belangrijkste voetbalpersonen binnen Ajax: de hoofdtrainer en het hoofd jeugdopleiding. De verbinding ontbreekt. Een mogelijk verbindende rol door Bergkamp wordt niet ingevuld.”

Dat had volgens Ling het gevolg dat ‘vertrouwensbanden zijn geschaad binnen het Technisch Hart.’ Daarbij kwam ook de rol van Jonk aan bod. “Jonk distantieert zich van de huidige werkwijze van het Technisch Hart en van de besluitvorming. Dit doet hij in zijn gesprek met mij (Ling, red.), maar ook in correspondentie met Technisch Hart, directie en rvc.”

Lees het hele rapport via de volgende link (pdf):