AEK Athene moet het in de eerste vier wedstrijden in de groepsfase van de Champions League doen zonder de Kroatische spits Marko Livaja en de Portugese middenvelder Helder Lopes, zo melden Griekse media. Beiden zijn door de UEFA geschorst voor een rode kaart, die ze opliepen in het play-off duel tegen het Hongaarse Vidi.

Lopes ontving de directe rode kaart een kwartier voor het laatste fluitsignaal. Na de wedstrijd ontstond er een vechtpartij, waarbij Livaja betrokken was en eveneens een rode kaart ontving. Beide spelers missen hierdoor de wedstrijden tegen Ajax (uit), Benfica (thuis) en Bayern München (thuis en uit).

De 25-jarige Livaja kwam na een eerdere verhuurperiode in Athene afgelopen zomer voor 1,8 miljoen euro definitief over naar AEK. In totaal was hij in 48 duels goed voor 12 doelpunten en 8 assist. De 29-jarige Lopes speelt sinds vorige zomer voor de kampioen van Griekenland en speelde 36 wedstrijden, waarin hij 2 keer scoorde en 8 assist afleverde.

Het duo zal weer beschikbaar zijn in de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax en het uitduel tegen Benfica. AEK kan nog wel in beroep gaan tegen de schorsing.

Verkoopinformatie over losse kaarten groepsfase Champions League