Tekening van de dag:

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige’ Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven’ kunnen en willen vergeten… Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven’. Voelde zich er thuis… en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, … als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen… Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen als De Bijenkorf tentoon gesteld. Zijn werken werden en worden zo zeer gewaardeerd, dat Henk werd gevraagd om de deuren van het decor bij het Tv-programma Life and Cooking te beschilderen.
  
Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn styl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst.

Als materiaal gebruikt hij spuitverf en verft met kwast en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken en kiest Henk Veen altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

Henk Veen staat onder ons Ajacieden vooral bekend om zijn prachtige Ajax doeken:

Dit zijn slechts enkele Ajax-doeken van Henk Veen, bekijk ze allemaal!

Grote en kleine giclées (luxe artprint op canvas), met diverse print, tevens giclees met orginele beschildering. Diverse prijsklasses, vanaf 50 euro.

Artprint op speciaal papier, diverse soorten o.a. artprint “Rembrandtplein” en “Luik-Bastenaken-Luik”. 25 euro

Boek Ernst Low, cover Henk Veen. 16,95 euro.

Prachtige orgineel beschilderde klokken om bij de tijd te blijven, waaronder ook beschilderd in het thema “Signart”

Verjaardagskalenders met het thema dieren. (OP is OP ) 15 euro.

Een uniek handbeschilderde kunstfles attentie bij je vrienden. Daar kan je mee aankomen. (inhoud griekse rode wijn; Imiglykos Tsantali). 20 euro.

Bordjes met verschillende thema’s: Ajax, Sign Art, Romantiek, Karakters enz. 15 euro en thee-schaaltjes. 7,50 euro

Orginele Henk Veen T-shirts, diverse opdruk. Allen verkrijgbaar in diverse maten. 15 euro.

Nieuw is het Dave Dekker t-shirt. 20 euro.

Verzoeken om andere items te beschilderen is altijd mogelijk. Tevens schilderijen op verzoek, altijd mogelijk..

Vraag gerust om meer informatie! Verzending ook mogelijk. Neem dan contact op met management Freeda, tel +31 (0) 628135247 of mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl